Dags igen

Jaha, då var det dags för ännu en fortsättning i soppan om skotten i Rödeby, denna gång är det en i den 50-årige familjefarens närhet som åtalas.

Ännu ett åtal efter Rödebydådet , dn.se

Den nu åtalade mannen skulle inte behövt göra någonting om polisen skött sitt jobb.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 reaktioner på ”Dags igen

  1. Nils torsdag 28 februari, 2008. 10:44 / 10:44

    Antingen sköter polisen sitt jobb eller så är det djungelns lag som gäller. Men även om polisen sköter sin del så måste ju åklagare och rättsväsende fungera – annars är de ju ute och härjar igen som om ingenting har hänt.

  2. Jonas torsdag 28 februari, 2008. 12:58 / 12:58

    Den nuvarande regeringen tror att man kan lösa allt genom fler poliser, 20.000 poliser skall det vara. det låter såklart bra vid en första anblick, men är det inte mer interssant att titta på om poliserna jobbar vid rätt tider?

    Och precis som Nils skriver, vad spelar det för roll vad polisen gör om det tar två år för ett enkelt brott att hamna i domstol?

  3. Puttepigg måndag 15 maj, 2017. 22:22 / 22:22

    Bumpar denna tråd om Rödebyhändelserna: Om man ska sammanfattadet tragiska som hände i Rödeby för strax 10 år sedan, så skötte inte polisen sitt jobb enligt de gängse rutinerna. Sedan har även Socialförvaltning, åklagare i Karlskrona ett ansvar för Socialförvaltningen borde ha tagit de orosanmälningar som man fick in på största allvar angående om att ett gäng mopedburna ligister under en tid utsatt familjens funktionshindrade som och hans familj för trakasserier,hot samt skadegörelser. Socialförvaltningen borde i tidigt skede kopplat in polisen redan under årsskiftet 2006-2007 när trakasserierna kulminerade .Sen borde polismyndigheterna och Socialförvaltningen dragit igång en utredning redan under sommaren 2007 då hade man kunna vidta åtgärder och fått slut på trakasserierna mot Rödebyfamiljen och deras funktionshindrade son och skottdramat hade aldrig ägt rum om Polisen och Socialförvaltningen redan under sommaren 2007 tagit tag i saken och utrett 17-åringen och några av hans kumpaner i moppeligistgänget och fått dem åtalad och fälld för trakasserierna mot Rödebyfamiljen och deras funktionshindrade son.

    Och 15-åringen som sköts ihjäl hade fortfarande levt idag . Man kan hoppas och utgå ifrån att samtliga myndigheter i Blekinge har dragit en lärdom om händelserna i Rödeby 2007 för 10 år sedan.Och att man har sett till att uppdatera och följa upp de rutiner som gäller och sen upprättat en handlingsplan hur man ska agera om man får in orosanmälningar om liknande saker och vidtar åtgärder direkt. Det ska inte behöva ta upp till 1 eller 2 år från och med den dag då polisen får in en brottsanmälan tills en eller flera personer blir inkallad till ett sedvanligt polisförhör där man utreder såna brott på ett mer snabbare och effektivare sätt, och efter förundersökning så har utredaren hos Polisen en skyldighet att så snabbt som möjligt skicka vidare FUP(Förundersökningsprotokoll) till åklagare i den aktuella domstolen som ligger i Karlskrona,.Det finns åtskilliga saker och rutiner som Polismyndigheten och Domstolsmyndigheten i samråd med Socialförvaltning med flera som borde bli mer bättre och effektivare. Polisen ska ganska omgående behandla alla anmälningar som Polisen får in ,och man har ett kvalitetssäkringssystem, och en särskild handlingsplan som borgar för att Polisens arbetssätt och upplägget på alla utredningar blir mycket bra och mer effektivare .

Lämna en kommentar