Ville bara busa

Ja, det stackars uttråkade slynglarna i Rödeby ville bara busa.

Den bild som direkt spelas upp i mitt huvud är en sketch i Lorry från förr, där Johan Ulvesson svarar på allt: ”Vi har ingen gård”, så är det även med ligisterna i Rödeby, de är egentligen offer. Iallafall om man frågar dem själva, samtidigt så uttalar sig en av deras advokater att de redan är dömda i media, är det egentligen så konstigt? De är ju skyldiga till att vara drägg.

Vem kan tycka synd om dem? Egentligen? Fast med lite insikt i hur rättsväsendet i Sverige fungerar så vet vi att de kommer att komma undan med detta precis som de flesta andra ligister gör. Är det någon som tror de kommer att få något straff? Det är bara i Sverige detta händer, hade det varit i något annat civiliserat land så hade polisen sett till att situationen inte uppkommit och spärrat in ligisterana.

Om det skulle finnas lite rättvisa så är det inte bara de som skulle åka in, även deras föräldrar borde straffas hårt, men inte i Sverige

Vilka signaler sänder detta till medborgarna? Staten kan inte skydda er, skyddar ni er själva åker ni i finkan. I längden kommer detta att leda till att nästa gång någon trakaseras så tar man kontakt med fristående entreprenörer som kan lösa problemet, utan inblandning av polisen.

”Ville bara busa”, ja så här i efterhand så kan man konstatera att det var ett riktigt lyckat bus.

Andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 reaktioner på ”Ville bara busa

  1. Erik tisdag 1 april, 2008. 21:09 / 21:09

    Kommer att tänka på en gård i Vojakkala(tror jag). En familj trakasserade grannarna så att de flyttade. De nya grannarna stod inte heller ut. Tror du att de som trakasserade fick någon påföljd? Knappast, sånt här kan nog bara hända i Sverige.

  2. Thomas onsdag 23 april, 2008. 21:27 / 21:27

    Jag håller fullständigt med. Visst är det tragiskt att det behövde gå så långt men pappan skall definitivt gå fri, han ville ju bara försvara sin familj. Det hade varit groteskt om han dömts.

    Man frågar sig hur föräldrarna till barnen är funtade, som låter sina avskräden till barn bete sig så och inte ens verkar ha vett att skämmas.

Lämna en kommentar